keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Ray ja Veikkaus


RYN:n peliautomaateissa lukee - "hyvän tahdon pelejä" ja Veikkaus mainostaa suomalainen voittaa aina.

Mitä hyvää mieltä tuo peliautomaatti, joka usein vie vanhuksen viimeisetkin rahat. Mitä hyvää on siinä, että rahaa jaetaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin pelaajien kustannuksella.

Projektirahoitukset, joihin RAY jakaa rahaa, ovat usein surkeita esityksiä ja raha menee aina samoilee rekisteröityneille yhdistyksille, jotka osaavat esittää lukunsa mahdollisimman hyvin. Kokonaan toinen asia on millaisia tuloksia saadaan aikaan, kun tarkoitus ei ratkaise eikä tulos eikä laatu vaan tarkoituksen -tuloksen ja laadun mittaa käyttöaste, jota muovataan ja sorvataan kirjoittamalla kaikki mahdollinen toiminta ylös. Dokumentointi vie puolet varsinaisesta työajasta, joka olisi tarkoitus käyttää siihen mihin rahaa on anottu. Ja on turha puhua valvonnasta -tiedän kyllä mistä puhun. Ymmärrän hyvin järjestelmän tarpeellisuuden ja sen, että se on edesauttanut suomalaista terveydenhuoltoa mutta se miten nyt - en tiedä - eikä ole minun asiani ehdottaa uutta järjestelmää tilalle, sitä varten meillä on eduskunta ja mepit, joiden tulot tosiaan on samat yhdessä kuukaudessa kuin suomalaisen sairaanhoitajan vuodessa - ja mistä työstä. On, on, isot pinot paperia eessä, ja se, jos mikään todistaa jotain aivan muuta kuin toimivaa järjestelmää.

Sosiaali- ja terveysalan terve yksityisyrittäjyys on mahdotonta, koska eräitä yhdistyksiä tuetaan ja kompensoidaan niin ettei vapaata kilpailua voi syntyä. Tämäkö on hyvää tahtoa - tässäkö voittaa jokainen suomalainen.

Pelifirmat ovat sitä suuren varten, että ne jakavat saamistaan tuloista pelaajille voittoina takaisin mahdollisimman suuren potin.

EU ei tuonut suomeen vapaata kilpailua - se on nähty jo monella tasolla - erilaisina siirtymäaikoina ja erivapauksina - " ei suomalaiset osaa käyttäytyä" - jos kerran on yhtenäinen kauppa-alue niin silloin myös säännöstö pitää yhtenäistää ja lopettaa kansalliset erikoisvapauksien myöntämiset - niissä asioissa, jotka eivät koske ilmastollisia ja maantieteellisiä asioita.

Monopoliasemat pitää lakkauttaa kokonaan ja kilpailu avata tai sitten lähdetään pois koko EUsta, jos ei siihen kyetä.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...