keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Huumetestien

tekeminen juontaa juurensa Ronald Reaganin ajoilta ja on osin hänen ja USA:n silloisen hallinnon aikaansaannos. Paranoidisuudestahan tämä lähtee ja vääristä tiedoista ja mielikuvista - hoitaa huumeongelma pois päiväjärjestyksestä.

Tässä luotiin erittäin kallis miljardi business, jonka hyöty on mitätön siihen uhrattuihin resursseihin.

On nimittäin niin, että ainoastaan rasvaliukoiset huumeet ja ne joilla on paljon aineenvaihduntatuotteita näkyvät testissä - eli käytännössä miedot huumeet. Jos, taas ihminen on narkomaani - ei hän kykene salaamaan ongelmaansa - se näkyy jo päällepäin.

Tästä integriteetin ja itsemääräämisoikeuden loukkaamisesta ei saa oikein tolkkua. Ketä muuta kuin testifirmaa tämä palvelee.

Ainakin teoriassa joissain ammateissa voitaisiin seuloa pitokokeellisesti työntekijä - silloin, ehkä käyttö paljastuisi mutta mitä sitten. Suomessahan on laki hoitoonohjauksesta mutta hoitopaikkoja ei ole , ainakaan tarpeeksi.

Se mikä on meillä ongelma - on ALKOHOLI. Alkoholi aiheuttaa sairaspoissaoloja, sairautta, ihmissuhdevaikeuksia, se rappeuttaa ja johtaa henkiseen tylsistymiseen (liiallisesti käytettynä) Alkoholin aiheuttamat kustannukset ovat satoja miljoonia tai tuhansia miljoonia vuodessa.

Täytyykö sitä aina mennä perse edellä puuhun, lieventääkö se omaatuntoa vai mitä tuo oikein on. Huume - on tabu, josta harvalla ihmisellä on oikeastaan mitään realistista tietoa. Kun tavalliset ihmiset pitävät särkylääkkeitäkin huumeina - on jossain vikaa.

Siis vielä kerran huumetesti on tehoton mittari, jossa ei jää kiinni ne joiden pitäisi vaan siinä syyllistetään reseptilääkkeiden käyttäjät, jotka hoitavat sairauttaan heille määrätyillä lääkkeillä.

Tämäkin on asia, jossa luulot ja tietämättömyys kukkivat kuin rikkakasvit kasvimaalla. On turha esittää mitään tilastoja - olen ne jo nähnyt ja tehnyt niistä johtopäätöksen - turhaa rahan haaskausta.

Meillä on todella suuri juoppojen ja sekakäyttäjien ongelma, joka vaatisi pikaista hoitoa.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...