keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Tässä taannoin oli HS

kirjoitus tutkimuksesta, jossa todettiin kannabiksen aiheuttavan alttiutta skitsofrenialle ja psykoosiherkkyyttä. Tämä esittely ei ainakaan minua vakuuttanut - ja mieluusti olisin suonut ettei tutkimusta olisi julkaistu kansanvälisissä alan lehdissä.

Sen sijaan - nämä itse viritellyt huumeet ja aineiden sekakäyttö sinänsä aiheuttaa varmasti mitä erilaisimpia oireita - jopa psykoottistasoisia tiloja, jolloin oma minä ei enää hallitse tekemisiä.

Sekakäyttö onkin lisääntyvä ja uhkaava ongelma, johon ei tunnu löytyvän "lääkkeitä" - nuorten kokeilut voivat päättyä todella ikävästi. Sekakäyttö ja alkoholi ovat maan ylivoimaiset ykköset -mitä tulee minkään huumeen suhteen ja niiden haittavaikutusten.

Mihin niitä sitten käytetään - mitä kokeilunhalu pitää sisällään. Ainakin osalla tämä on ahdistusta ja masennusta sekä turvattomuutta, johon ei ole osattu puuttua tai siihen ei ole resursseja puuttua. lasku tulee kuitenkin maksettavaksi - se on vain paljon suurempi kuin hyvin hoidettu profylaktinen "hoito".

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...