keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Lainaus Hs kirjoituksesta ja mielipide

[i]"Liittyisiköhän näiden uusien "arvojen" tai toimintatapojen omaksuminen mitenkään ns globaalin maailmantalouden lieveilmiöihin kuten nykyiseen epävarmaan työelämään pätkätöineen, jonka varaan on vaikea mitään pysyvää rakentaa.

Mielestäni jopa ymmärrettävä "pienen ihmisen" vastareaktio; otetaan sieltä ja sitä mitä saadaan, "koska minusta ja minun elämästänikään ei oikeasti kukaan enää välitä..." Tänä päivänä mm em syistä omaa identiteettiä ei siis todellakaan enää kannata rakentaa pelkästään työn varaan. [/i] "

Tuo kirjoitus pitää sisällään hyvin oikean ja laajanäköisen ajatuksen. Tästä on kysymys - selviämisestä. Jokainen joutuu rakentamaan oman selviämisstrategiansa. On nimittäin niin, että työstä ja ahdistuksesta vapaata aikaa tarvitaan, jos työssä voisi antaa mahdollisimman hyvän panoksen. Valitettavasti tämän maan höyläsi fakki-idiootti joukko siihen kuntoon missä se nyt on - insinööriopinnot eivät antaneet perusteita oikeansuuntaiselle viisaudelle ja osa tästä porukasta jatkaa "lintsaamista" yhteiskunnan varoilla edelleen valitettavasti.

Kerron salaisuuden; pakotettu ja alistettu persoonallisuus, johtaa pintapuoliseen asenteeseen - ei työntekijää voi pakottaa sitoutumiseen työhön tai investoimaan tunteitaan työhön, jossa ei ole omaa autonomiaa ja luottamusta.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...