perjantai 30. toukokuuta 2008

Itsekeskeisyys/narsismi ja kunnianloukkaus

Näyttävät olevan osa narsistista yhteiskuntaamme. Siinä näkyvimmän osan ovat ottaneet päättäjät ja ne, jotka pitävät toimiaan ja itseään korvaamattomina. Näistä kunnianloukkausoikeudenkäynneistä varmaan osa on ihan täyttä asiaa. Ei voi välttyä kuitenkaan ajatukselta, että osa tulee ns. terveen mielen takana vaikuttavasta narsistisesta psykopatiasta, joka on sairaus, jota ei sairastunut itse huomaa vaan myrkyttää ympäristönsä jatkuvalla splittaamisella ja halkomisella.

Turvallisesti et voi koskaan olla tällaisen ihmisen ystävä, sillä hän on valmis pettämään aina mikäli saa täytettä omalle tyhjyyden tunteelleen. Omat tunteet projisoidaan toisiin. Narsistin käytös on epäaitoa ja heitä tapaat useimmin esimiehinä - menestyjinä - poliitikkoina. Syy tähän on selvä - olemattomuus yrittää saada olomuodon, mutta, koska sisäisesti ei ole eikä tule näkyväksi - ei subjektiivista sisäistä tunnetta omasta identiteetistä koskaan synny. Tämä on se syy miksi heitä löytyy "johtopalleilta" - jatkuva piiskaaminen ylöspäin - mitään keinoja käyttämättä, muut ovat siinä astin lautoja. Lyhyesti hän ei todennäköisesti tule muuttumaan - vaikka muut tekisivät mitä hän odottaa...he ovat loputtomia saivartelijoita, jotka kääntävät mustan valkeaksi ja päinvastoin. Tästä löytyy esimerkkejä Raamatusta - fariseusten ja lainopettajien jatkuva saivartelu - koska heissä ei ollut vikaa ja he asettivat itsensä aina toisten yläpuolelle.
Jeesus kuvasi heitä ontoiksi - sisäisesti tuhoutuneiksi. He saavat voimansa varastamalla sen muilta - he loukkaantuvat herkästi - heidän kunniansa loukkaaminen on syvä ja samalla se pitää kuitenkin sisällään selityksen, joka valitettavasti uppoaa ihmisiin juuri kuten he haluavatkin.

He huutavat: `yhtä asiaa en voi sietää, nimittäin sitä, että joku hallitsee minua` ( Sören Kiergegaard) mutta...juuri tämä mitä hän eniten pelkää on se ainoa lääke joka tähän sairauteen tehoaa.

On mahdotonta sanoa mitkä ovat ne kustannukset, jotka nämä vuositasolla aiheuttavat ja ketään ei voi mennä sormella osoittamaan ja syyllistämään tai nimittelemään. Tosiasia kuitenkin on, että tämä sairaus on olemassa ja sitä esiintyy paljon enemmän kuin uskalletaan ajatellakaan.

Miksi sitten aina nämä ihmiset marssivat esiin ja miksi heitä äänestetään ja uskotaan. Tämä on ainakin osittain selvitettävissä ihmisen ryhmäkäyttäytymistä koskevien tutkimusten valossa sekä historian tutkimuksen valossa. Palataan tähän, nyt täytyy juoda aamusufeet...
Sinun täytyy astua johtoon...vai oliko se minun...:(

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...