perjantai 30. toukokuuta 2008

Nuoret ja kokeilunhalu.

Mielipide.

On aika lailla järkeenkäypää, että hampunpoltto niillä jotka ovat psyykkisesti epävakaita ja taipuvaisia skitsofreniaan sairastuvat siihen. Kannabiksen polton on tiedetty jo pidemmän aikaa altistavan sairastumiselle mutta sitä ei tiedetä olisiko yksilö sairastunut muutenkin jossain elämänsä vaiheessa.

Lukijan ja kannanottajan täytyy tuntea skitsofreniaa sairautena voidakseen ymmärtää asia kokonaisuutta. Skitsofrenian yleinen puhkeamisikä on nuoruus - parinkympin korvilla. Ei yksi eikä kaksi kertaa, kun kuulen toteamuksen; " juuri kirjoitti hyvät ylioppilaspaperit ja ", sitten tuli tämä sairaus. Sairaus puhkeaa harvemmin myöhemmällä iällä, tosin vanhuuden sekamuotoista skitsofreniaa esiintyy, jossa juuri on paranoidisia piirteitä. Puhtaat skitsofreenikot ovat vähentyneet sekamuotoisten skitsofreenisten ja sekakäytön myötä. Sekakäyttö on ehdottomasti suurin ongelma niin psyykkisesti ja fyysisesti. Uskallan väittää, että näistä kokeilijoista suurin osa on kokeillut myös muita - ei heille määrättyjä - huumeita. Lääkkeet - muut huumaavat kaasut ja höyryt - sienet- alkoholi - amfetamiini etc.

Kokeilualttius on varhaisnuoruudessa melko korkealla ja ei tiedetä - onko tähän pontimena halu lieventää ahdistusta ja toisaalta olisiko nämä tapaukset pitänyt jo seuloa aiemmin. Nythän se on resurssien puutteessa vaikeampaa ja vaikeampaa ja minusta tuntuu, että siksi keksimällä keksitään helppoja ratkaisuja - niitä ei kuitenkaan ole - ei edes näköpiirissä, valitettavasti.

Se tiedetään, että alkoholi aiheuttaa välillisesti ja välittömästi paljon kuolemantapauksia ja vahinkoja - niin itselle kuin muille.

Maailmalla tehtyjen tutkimusten perusteella kannabiksen aiheuttamista psykooseista ei ole varmuutta. Sen sijaan on huomattava vaara tietyntyyppisten ihmisten jäädä koukkuun ja siirtyä vahvempiin huumeisiin. Koska laki kieltää yksiselitteisesti huumeet on ne syytä jättää kokeilematta.

Onko tässä tutkimuksessa annettu käyttäjille puhdasta kannabista - vai onko kannabis kotoisin katukaupasta, jolloin se voi sisältää mitä tahansa? ( koska on laitonta - eikä valmistuksen valvontaa ole) Tähän toivoisi vastausta - muuten tuo tutkimus on täysin tynkä.

Suosittelen täysin raitista elämää - avoimesti ja rohkeasti se antaa parhaan tyydytyksen.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...