perjantai 30. toukokuuta 2008

Turha kysellä -


mikä lapsia vaivaa? Kysykää mikä aikuisia vaivaa? Mikä minua vaivaa? Miksi hyväksyn kaiken tämän silmieni edessä tapahtuvan riiston? Miksi ei ole aikaa lapsille? Miksi mennään viettämään yhteistä aikaa kauppakeskuksiin?

Katsokaa USAaa - kiinnostavaa siinä on näkymä huomisen Suomesta, sillä erotuksella, että meillä yritetään globaali kapitalismin rinnalla pyörittää vielä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, joka on jo kuollut.

Eriarvoisuuden lisääntyminen - maailmanlopun tunnelmat aiheuttavat turvattomuutta, joka heijastuu kaikkialle- eniten ehkä lapsiin.

Esitetään mitä erilaisimpia uhkakuvia yksilö - ja yhteiskuntatasolta, jotka kaikki edustavat vain huonosti tai puolihuolimattomasti tehtyihin tutkimuksiin. Kuolema on haudattu kokonaan - sitä ei nyky-yhteiskunnassa ole, siksi saa tehdä mitä haluaa.

Perheiden kasvatustyö ja sen julkinen tukeminen ( neuvolat, koulu etc.) on täysin jäässä. Ei niin, että selkä saunaa tarvittaisiin lisää vaan ehkä mieluummin pullantuoksuisia koteja.

Koko naisemansipaatio ja naisten urakehitys on alusta alkaen ollut vailla mitään mieltä. Ei tasa-arvon kannalta muta kotiäidin mollaaminen ja laittamine tukien varaan on tehnyt pilkkaa koko äitiydestä, tästäkin kiitos eduskunnassa olevien "järkipäiden".

Kansalaisilla on oikeus edes kohtuullisiin päätöksentekijöihin, jotka eivät ole lobattavissa ja jotka eivät kätkeydy valheen irvokkaan naamarin taakse.

Suomalainen nainen ja mies ovat sen verran viisaita, että he kyllä näkevät enemmän kuin moni luulee. Paitsi henkeen ja vereen puolueitaan puolustavia loiseläjiä, tai vanhuksia , jotka elävät menneitä vuosikymmeniä ja joiden äänestämiseen vaikuttaa vuoden -18 tapahtumat.

Kasvatuskeskustelu on näivettynyttä "luulottelua", samat naamat aamusta iltaan selittävät kuinka asiat ovat, kuten tässäkin asiassa tulemme huomaamaan.

Raha ja menestys eivät koskaan tule korvaamaan todellisia arvoja - tämä on tiedettävä tai on turha puhua mistään mitään.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...