perjantai 30. toukokuuta 2008

Tampereen Dilemma...


Tässä jutussa on jotain, joka ei täsmää - en tiedä mitä mutta viitaan edellä kirjoitettuun.

On ikävää, että globaalius on tullut muuallekin kuin yrityksiin, jotka teettävät töitään maissa, jossa yleisesti tiedetään käytettävän lapsityövoimaa ja orjapalkkausta - maissa joissa ei demokratiaa ole nimeksikään.

On vakava asia loukata toisen kunniaa niin, että tästä koituu kohtuutonta haittaa, se on väärin ja rikollista. Minusta tuntuu, ettei kirjoittaja ole tätä tajunnut.

Omia mielipiteitään kai on sentään lupa ilmaista, vai onko? Yksi, jos toinenkin on saanut jopa suuriakin summia loukatusta kunniastaan, muta tuskin koskaan tavallinen mökinakka tai ukko - ketään ei kiinnosta tavallisen ihmisen kunnianloukkaus. Kuinka monen kunnia on tullut loukattua virkavallan taholta tai virkamiehen tai työpaikalla, uskon, että hyvin monen. Kuinka monen kunnia riistettiin loppuelämäksi "pankkituen" ansiosta - kymmenien tuhansien suomalaisten, mitä korvauksia he ovat saaneet - eivät mitään muuta kuin ulosottomiehen peräänsä kymmeniksi vuosiksi. Esko Aho sai sen sijaan loukatusta kunniastaan muistaakseni satatuhatta markkaa.

Ei voi tässä valossa välttyä ajatukselta, että laki ja oikeus eivät tässä kohtaa.

Mitä nämä loukkaukset ja yllytykset aivan tarkalleen ovat olleet? Onko tässä menossa jauhot ja vellit sekä puurot sekaisin. Salailu ja valkoisten valheiden päästeleminen ei enää onnistu tietoinformaatioyhteiskunnassa ja tähän on kyllä suomalaistenkin totuttava, myös käräjätuomareiden - laamannien ja poliisien, kansanedustajista puhumattakaan. Omia sivujani loukattiin niin, että jouduin sulkemaan palautteen antokanavan - ei siinä ketään voinut syyttää.

Pidän nettikirjoittelua kuitenkin pienempänä pahana kuin todellista fyysistä väkivaltaa ja, jos jotain hyvää haluaa nähdä - niin ehkä se toimii jonkinlaisena purkukanavana ja myös ilmaisee jotain kansan tunteista. Näitä ylilyöntejä en tietenkään hyväksy.

Onko tässä kysymyksessä todella ihminen joka kykenee ottamaan vastuun tekemisistään ja onko vankila se paikka, joka hänet parantaa.

Ei kommentteja:


Matkalle päästäkseen on pysähdyttävä...